Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Золочівському замку відкриють давнє оборонне укріплення воріт

Завтра, 21 січня, відбудеться відкриття равеліну – давнього оборонного укріплення головних воріт Золочівського замку – повідомляє Золочівська районна газета «Народне слово».
Реставрація нового равеліну, який був повністю зруйнований, відбувалася з 1980-х років відповідно до історичного плану. У середині відреставрованого трикутного равеліну, довжиною сторін по 30 метрів та товщиною стін до одного метра, є дерев’яні сходи, які виходять на майданчик з гарматами. Новий відбудований равелін зараз є одним із елементів туристичного сервісу.
Золочівський замок збудований у першій третині 17 ст., як оборонна фортеця. В`їздова вежа, Китайський палац, великий житловий палац творять прекрасну ренесансну гармонію. Впродовж віків замок — фортеця, королівська резиденція, панська садиба, тюрма, навчальний заклад. Нині Золочівський замок — музей-заповідник, відділення Львівської картинної галереї.
У першій половині 17 ст. в Золочеві на місці старого дерев’яного замку було збудовано новий, який оточували потужні земляні вали, обкладені каменем, з бастіонами на кутах та pови з водою. Замок збудований за проектом невідомого італійського архітектора на кошти Якуба Собєського у 1634 році як оборонна фортеця. У дворі замку є два палаци. Більший з них має назву Великого палацу, а навпроти виїзної вежі знаходиться Китайський палацик – унікальна пам’ятка архітектури. Таких палациків налічується лише три в Європі (Сан-Сусі, Петергоф, Золочів). Палац має вигляд двоповерхової шпилястої ротонди з одноповерховими бічними прибудовами.
Історія замку цікава і багата на історичні та романтичні пригоди. У Китайському палаці проведена реставрація і у травні 2004 року він відкритий для туристів. Музей-заповідник "Золочівський замок" увійшов до одного з найцікавіших туристичних маршрутів” Галичини під назвою "Золота підкова". Маршрут включає відвідання трьох замків, кожен з яких не схожий на попередній. Це замки Підгірці, Олесько і Золочів. Золочівський замок і тур "Золота підкова" впродовж кількох років приймають тисячі туристів з цілого світу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ