Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У зоні відчуження гвардійці затримали сталкерів-іноземців

Під час несення служби у зоні відчуження Чорнобильської АЕС, гвардійці Першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка виявили трьох сталкерів-іноземців, - інформує прес-служба НГУ.

Патрулюючи вдень в районі міста Прип’ять, солдати строкової служби другого батальйону оперативного призначення  затримали двох двадцятирічних молодиків, так званих сталкерів.  Правоохоронці з’ясували, що затримані громадяни Великобританії, а в зоні відчуження перебували без дозвільних документів. Тому гвардійці пояснили іноземцям, що вони порушують закон та доставили їх до відділення поліції.

Іншого шукача пригод у Чорнобильській зоні гвардійці затримали в районі села Терехів, близько дев’ятої години вечора. Двадцятитрирічний мешканець Москви також не мав при собі дозвільних документів, тому був затриманий військовослужбовцями та переданий до поліцейського відділку.  

За даним фактом на затриманих іноземців було складено адмінпротоколи за статтею 46-1 Кримінального Кодексу України про адміністративні правопорушення "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення". Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладання штрафу від двадцяти до тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ