Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У ЗСУ зафіксували 10 летальний випадок від COVID-19

У Збройних Силах України тривають планові заходи щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19. Станом на 10.00 20 вересня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 хворіє 709 осіб. Про це інформує командування Медичних сил Збройних Сил України.

Всього за час пандемії одужала 1762 особи. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 797 осіб. Кількість військовослужбовців у яких закінчується ізоляція найближчих три доби – 46 осіб.

Нажаль у Збройних Силах України зафіксовано десятий летальний випадок від коронавірусу.

Так, у зв’язку із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 19 вересня помер працівник ЗС України (Хмельницька область).
З 16.09.2020 працівник ЗС України перебував на лікуванні в центральній районній лікарні. 18.09.2020 у зв’язку з погіршенням стану здоров’я хворий був підключений до апарату ШВЛ. 19.09.2020 стан здоров'я різко погіршився та почалась інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату . Працівник ЗС України за наявної інформації мав хронічні супутні захворювання.

Висловлюємо співчуття близьким та рідним.

За минулу добу зареєстровано 37 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

З них у закладах охорони здоров’я перебуває 8 осіб (Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” – 2 військовослужбовця та 2 держслужбовця ЗС України, Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону, Військово-медичний клінічний центр Східного регіону, Військово-медичний клінічний центр Південного регіону та Військово-медичний клінічний центр Північного регіону – по 1 військовослужбовцю). Стан здоров’я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування.

Вдома під наглядом медичної служби перебуває 29 осіб ( Київська область – 13 військовослужбовців та 2 працівника ЗС України, Дніпропетровська область – 7 військовослужбовців, Львівська область – 3 військовослужбовця та 1 працівник ЗС України, Вінницька область – 2 військовослужбовця, Тернопільська область - 1 працівник ЗС України). Стан здоров’я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

Аналіз захворювань серед військовослужбовців та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або мешкаєте разом. Не наражайте себе та свою родину на небезпеку зайвими контактами.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ