Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

UA: КУЛЬТУРА покаже документальний фільм про створення вистави "Номери"

28 березня канал Суспільного мовлення UA: КУЛЬТУРА покаже виставу за п’єсою ув’язненого українського режисера Олега Сенцова "Номери". Телеверсії передуватиме показ короткометражної документальної стрічки Андрія Литвиненка #сенцовмаєбутизнами про створення вистави

"Ми фільмували процес створення "Номерів" від початку. З отриманого матеріалу, на щастя, вдалося зробити не просто звітне бекстейдж-відео, а повноцінний документальний фільм. Дуже тішуся, що залаштунки вистави має змогу побачити й телевізійний глядач. Сподіваюся, Олег також скоро подивиться стрічку, просякнуту підтримкою та любов’ю”, — розповідає продюсерка проекту Анна Паленчук.

П’єса "Номери" переносить глядачів в утопічний світ десяти персонажів, кожен із яких має порядковий номер та підкорюється верховному богу — Нулю. Вони звикли день у день виконувати ті самі автоматизовані процеси: бігти по колу, їсти, спати. Герої існують за законом інерції, аж доки серед них не з’являється одинадцятий номер, який змушує замислитися, чи має сенс підпорядкування безглуздим одноманітним правилам.

Роботу над п’єсою Сенцов розпочав у 2011 році, дописував і редагував текст уже в ув’язненні. Продюсерка Анна Паленчук одержала "Номери" від сестри Олега Наталі й за інсценування взялася, щойно закінчивши роботу над книжкою про режисера — навесні 2018 року. Режисеркою вистави стала Тамара Трунова.

Початок - о 22:00

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ