Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Учасники бойових дій можуть отримати безоплатні деякі ліки

Pахисники та Захисниці для лікування та профілактики хронічних захворювань можуть безоплатно або з невеликою доплатою отримати медикаменти за програмою «Доступні ліки».
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це повідомляє Мінветеранів.

На сьогодні у програмі 515 препаратів при серцево-судинних захворюваннях (зокрема, для профілактики інсультів та інфарктів); діабету І і ІІ типу, нецукрового діабету; хронічного обструктивного захворювання легень; розладів психіки та поведінки, епілепсії; хвороби Паркінсона, а також знеболювальні для паліативних хворих та імуносупресанти.

Щоб ветерану отримати лікарські засоби за програмою «Доступні ліки», потрібен електронний рецепт від сімейного або лікуючого лікаря. Медикаменти можна забрати в аптеках, які мають договір із Національною службою здоров’я та позначені спеціальною наліпкою з логотипом НСЗУ.

Повний перелік ліків можна подивитися за посиланням у першому коментарі.

Також існують місцеві програми забезпечення ліками, які забезпечують місцевих ветеранів та ветеранок безоплатними ліками. Їх вартість відшкодовується з бюджетів ОТГ. Найчастіше це препарати для важкохворих та пацієнтів із рідкісними захворюваннями. Щоб отримати медикаменти за даною програмою, варто звернутися до органів місцевого самоврядування.

Важливо – якщо вас змушують купувати ліки, які мають бути в наявності в лікарні, негайно телефонуйте на гарячу лінію НСЗУ 16-77.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ