Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Учні Львівщини – переможці першої гімназіади України

У загальному заліку командної першості серед територій переможцем І Гімназіади стала Львівська область, повідомляє Львівська ОДА.

За результатами Львівська область обійшла м. Київ та Київську область, які, відповідно, зайняли друге та третє загальнокомандні місця.

Програма змагань включала 13 видів спорту: бокс, гімнастика спортивна, гімнастика художня, дзюдо, карате, легка атлетика, петанк, плавання, спортивна аеробіка, стрільба з лука, тхеквондо ВТФ, фехтування та шахи. За перемогу у фіналах змагались 1265 учнів загальноосвітніх навчальних закладів 2000-2004 років народження, з яких 107 учнів представляли Львівську область.

“Львівщині є про що звітувати і чим пишатись. Ми вже увійшли в історію учнівського спорту України, здобувши завдяки злагодженій роботі тренерів ДЮСШ та вчителів фізичної культури загальноосвітніх навчальних закладів абсолютну перемогу у першій гімназіаді України. Але попереду – нові старти, і вже у вересні цього року розпочнуться відбіркові етапи наступної гімназіади, до якої ми розпочинаємо підготовку”, – зазначив начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ігнатович.

Під час нагородження переможців заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба відзначив Львівську область як таку, в якій було проведено найбільшу кількість відбіркових обласних змагань – 12 видів.

Зазначимо, що організаторами змагань виступили Міністерство освіти і науки України, Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та його обласні відділення, а також Учнівська спортивна спілка України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ