Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учні львівських шкіл завітали в гості до нацгвардійців

Близько двох сотень учнів 10-11 класів загальноосвітніх закладів міста Львова завітали до військової частини 4114 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, де військовослужбовці підготували цікаву екскурсію, - група інформації і комунікації ЗТУ НГУ.

Відвідувачі мали змогу ознайомитись з історією частини, зразками озброєння, новітньою технікою та приладами, які знаходяться на озброєнні військової частини та використовується під час виконання службово-бойових завдань.

«Даний захід проходить згідно плану роботи навчально-методичного центру освіти за погодженим з Львівським управлінням гуманітарної політики Львівської міської ради та Західним територіальним управлінням Національної гвардії України. Мета цього заходу покращення військово- патріотичного виховання серед учнівської молоді, підготовка їх до військової служби, а також проведення профорієнтаційної роботи. З Львівським полком Національної гвардії ми тісно співпрацюємо, та запрошуємо до участі нацгвардійців у наших заходах, які проводимо для викладачів предмету «Захист Вітчизни», та учнів загальноосвітніх навчальних закладів» - розповів методист навчально-методичного центру освіти міста Львова Борис Шарун.

Школярі із зацікавленням знайомились з побутом військовослужбовців, оглядали військову техніку, зброю та засоби індивідуального бронезахисту.

Родзинкою екскурсії став службовий собака «Ян», який під керівництвом старшого інструктора кінологічної групи патрульного батальйону сержанта Володимира Дацко провів затримання «ймовірного злочинця». 

«Мені все сподобалась, є багато на що подивитись: казарми, зброя, собаки, автомобілі в яких є можливість посидіти. Наприклад, автомати я ніколи не бачив, адже в школі такої зброї немає, а тут є можливість навіть потримати його в руках. Я дуже вражений побаченим, в майбутньому хочу бути військовим та захищати кольори прапору своєї країни. Здивувався, коли побачив, що на території військової частини є церква» - ділиться своїми враженнями учень 10-А класу загальноосвітньої школи № 65 міста Львова Андрій Стадник.

Під час екскурсії, офіцери центру комплектування військовослужбовцями за контрактом, розповіли школярам про перспективи та переваги проходження військової служби у військових частинах Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ