Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учні молодших класів завершують навчальний рік у школах дозвілля

На базі шкіл Львівської громади після закінчення навчального процесу працюють двотижневі школи дозвілля. Це аналоги пришкільних таборів, однак зроблені в кращому форматі та з більш насиченою програмою: діти ходять на екскурсії, відвідують різні майстеркласи, займаються спортом і танцями, проводять різні досліди та експерименти.
Фото: ЛМР

Школа дозвілля – це організація різних форм дозвілля для учнів, де поєднуються освітня, творчо-пізнавальна, дослідницька і розвиткова діяльність, відпочинок та подорожі.

Кожен навчальний заклад самостійно придумував тематику і концепцію своєї школи дозвілля, тому всюди вони різні. До прикладу, у школі № 31 впродовж 10 днів роботи школи дозвілля з дітьми говорили про різні цінності – кожен день був присвячений чомусь іншому: повага, любов, підтримка, турбота чи довіра. Цьогоріч в цю школу дозвілля записалось 48 учнів 1-4  класів. 

«Нам було важко обрати якусь конкретну тему, бо хотіли говорити з дітьми про все. Тому ми зупинилися на темі цінностей і кожного дня з дітьми обговорювали якусь іншу цінність, важливу в житті людини. Також ми піднімали теми різних особливостей: релігія, вік, майнові статки, національність, тощо. Кожного дня ми підсумовували почуте за день думкою про те, що ми всі різні, але рівні. В кінці дня кожна дитина отримувала елементи пазлу, на якому написано ту цінність, про яку ми говорили, і як підсумок школи дозвілля діти складуть з них серце.

Програма табору дуже насичена – ми і ходили на екскурсію в банк, і грали у футбол з командою Pokrova Lviv AMP, у складі якої є хлопці з ампутаціями внаслідок бойових дій, і досліджували особливості різних релігій та національностей, і знайомились із кіньми на фермі. Найприємніше те, що ми бачимо, що дітям це подобається, вони щасливі, значить нам все вдалося», – поділилась Христина Бережанська, директорка школи № 31.

Натомість у ліцеї № 6 проводили школу дозвілля під назвою «Догори дриґом», де кожен день був присвячений вивченню якоїсь іншої країни світу: Індія, Канада, Бразилія, Італія і, звісно ж, Україна. Так за десять днів діти мали нагоду поподорожувати десятьма країнами.

«Я була у школі дозвілля минулого року, але ця мені більше подобається. Кожного дня ми робимо щось цікаве, нам дуже весело. За два тижні ми встигли дуже багато: їздили в Музей науки і Океанаріум, робили карнавальні маски, готували піцу, вчились складати палатку і туристичний рюкзак у похід. Вчора в нас був дуже класний сімейний день. Ми разом з батьками смажили шашлики, вчились танцювати самбу, співали пісні. Було дуже прикольно», – поділилась враженнями 8-річна учениця ліцею Кіра Дмитрик.

Головна мета шкіл дозвілля – цікаво та пізнавально закінчити навчальний рік, провести більше часу зі своїми шкільними друзями та весело розпочати літні канікули. Вчителі зазначають, що батьки часто питають, чи впродовж літа планують проводити повторні школи дозвілля, тому у школах задумуються над тим, щоб у серпні також організовувати щось подібне.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ