Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учнівська ЛеоКарт: як школярам влітку їздити у громадському транспорті

У ЛКП «Львівавтодор» нагадують: на підставі учнівської ЛеоКарт школярі можуть їздити в міських автобусах, трамваях та тролейбусах безкоштовно цілий календарний рік. Однак, учням, які цьогоріч закінчили 4-ті та 9-ті класи, обов’язково потрібно оновити дані профілю своїх ЛеоКарт.

Про це повідомляють на сайті ЛМР. 

«Термін дії профілю учнівської картки у системі е-квитка встановлено відповідно до терміну дії наданих документів при оформленні картки (учнівського квитка). Якщо цей документ вже не актуальний – необхідно оновити дані.

 Зокрема, обов’язково потрібно оновити дані профілю ЛеоКарт для учнів, які цьогоріч закінчили так званий перехідний клас – це 4-ті та 9-ті класи. Для цього потрібно надати актуальний учнівський квиток чи довідку з місця навчання. Це можна зробити онлайн через Портал мешканця або ж записатися на прийом в один з наших пунктів за номером телефону гарячої лінії: 0800 303 007», – пояснили у ЛКП «Львівавтодор».

 Перевірити термін дії профілю ЛеоКарт можна через валідатор у салоні громадського транспорту. Для цього потрібно натиснути «Інформація про квиток» і прикласти транспортну картку до зчитувача. Важливо звернути увагу саме на інформацію про «профіль клієнта».

 До слова, після вступу до вишу, коледжу/професійно-технічного училища учнівську ЛеоКарт можна трансформувати у студентську та використовувати для поїздок із знижкою 50%.

«Якщо маєте учнівську ЛеоКарт і плануєте вступати у вищий навчальний заклад, коледж чи професійно-технічне училище – вам не потрібно виготовляти ще одну транспортну картку. Коли отримаєте статус студента, необхідно буде змінити дані профілю наявної транспортної ЛеоКарт на основі студентського квитка чи довідки з навчального закладу», – додали в ЛКП «Львівавтодор».

Якщо учень-випускник не продовжив навчання та не отримав статус студента, то учнівську ЛеоКарт надалі можна використовувати як загальну картку – поповнювати баланс та оплачувати поїздки за повною вартістю (13 грн) у громадському транспорті Львівської громади. 



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/city/transport/301952-uchnivska-leokart-iak-shkoliaram-vlitku-izdyty-u-hromadskomu-transporti
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ