Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учора в Україні виникло 398 загорянь на відкритих територіях

Упродовж минулої доби в Україні виникло 398 загорянь на відкритих територіях. Про це сьогодні, 4 вересня, повідомили у прес-службі ДСНС України.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Зокрема, 1 вересня рятувальники Івано-Франківщини 6 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави та сміття в Калуському, Тисменицькому, Галицькому районах.

31 серпня пожежно-рятувальні підрозділи Кіровоградської області 15 разів залучались на гасіння пожеж у екосистемах та на відкритих територіях населених пунктів.

На Херсонщині вогнеборці ліквідували пожежу сухостою, яка загрожувала житловим будівлям у с. Львове. У результаті загоряння вогнем було знищено сухостій на площі 200 кв. м та господарчу споруду.

Також не припиняють горіти полігони твердих побутових відходів на Миколаївщині. Зокрема, наразі проводиться ліквідація осередків тління на території сміттєзвалища в с. Таборівка Вознесенського району.

Чи не кожного дня чимало сил та засобів витрачається на ліквідацію пожеж на відкритих територіях. З початку року їх виникло вже більше 40 тисяч. І шкода, що громадяни не розуміють у скільки державі обходиться один залишений на узбіччі недопалок, або сміття.

Тож, зважаючи на спекотну погоду, а також те, що пожежонебезпечний період наразі знаходиться у своїй активній фазі - загроза виникнення загорянь буде тільки зростати.

З огляду на такі прогнози, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

Нагадаємо, що з початку року піротехніки знищили понад 40 тис. вибухонебезпечних предметів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ