Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Удар по "Епіцентру" в Харкові: кількість постраждалих зросла до 35

Внаслідок жахливого спланованого терористичного удару російських військ по торговому центру Епіцентр у Харкові почалася масштабна пожежа, є загиблі та поранені.

Згідно з останніми даними кількість постраждалих внаслідок удару російських військ по гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові зросла до 35, двоє працівників загинуло.

Як повідомили в адміністрації торгового центру, після оголошення повітряної тривоги персонал зробив все можливе задля якнайшвидшої евакуації відвідувачів та співробітників. Проте два удари по центральній частині будівлі відбулися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку. Внаслідок атаки почалася масштабна пожежа.

На цей момент відомо про двох загиблих працівників торгового центру. Ще 11 працівників ТЦ не виходять на зв’язок. Дані про кількість постраждалих відвідувачів  уточнюються. На місці події працюють рятувальники та пожежники. 

Як повідомив харківський міський голова Ігор Терехов, внаслідок удару багато поранених та зниклих безвісти.

“Маємо велику кількість людей, зниклих безвісти. Багато поранених. Судячи з усього, удар наносився саме по торговельному центру, де знаходилося багато людей - це чистий тероризм”, - написав Ігор Терехов.

В свою чергу президент України Володимир Зеленський повідомив, що в момент атаки в будівлі могли перебувати понад 200 людей. 

“Росія нанесла черговий жорстокий удар по нашому Харкову – по будівельному гіпермаркету – у суботу, просто посеред дня. Станом на зараз відомо, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей. Усі служби вже на місці надають допомогу – рятують людей і ліквідовують пожежу, яка повністю охопила приміщення, 10 тис. кв. м. Відомо про загиблих і поранених”, - зазначив Володимир Зеленський.

Компанія “Епіцентр” висловлює сум та глибокі співчуття родинам загиблих та поранених. Сімʼям  працівників буде надано всю необхідну підтримку. 

Об’єкти національної мережі Епіцентр, які забезпечують населення всіма необхідними товарами, вже не вперше були атаковані загарбниками. Раніше ворог повністю зруйнував шість торгових центрів компанії в Маріуполі, Чернігові, Бучі, Харкові, Херсоні та Нікополі. Ще частина об’єктів мережі припинила роботу через активні бойові дії, постійні обстріли та захоплення українських територій окупаційними військами.

Знищений ТЦ Епіцентр у Харкові було відкрито у 2014 році. Його загальна площа складала 13 300 кв. м.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ