Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Угорщина передала Україні 100 апаратів ШВЛ: один працюватиме на Львівщині

Сьогодні, 20 листопада, апарати доправили на Львівщину. Апарати передав Уряд Угорщини за посередництвом Угорської Екуменічної Служби та у співпраці з МОЗ.
Фото - ЛОДА
Їх одразу розподілили між закладами охорони здоровʼя Одеської, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Дніпропетровської, Київської, Запорізької, Сумської, Тернопільської, Івано – Франківської, Полтавської, Донецької областей, міста Києва та Львова. 

Як зазначив очільник Львівщини Максим Козицький, один із апаратів вже встановили у обласному госпіталі, де надають допомогу воїнам, ветеранам і мирним жителям, які постраждали через бойові дії.

«Вартість одного апарата – понад 30 тисяч євро. Медики зможуть використовувати обладнання як під час операцій, коли пацієнт тривалий час перебуває під наркозом, так і для довгострокової підтримки дихання, якщо організм людини отримує недостатньо кисню. Апарати ШВЛ також суттєво полегшують лікування важких хворих з коронавірусом», — зокрема зазначив начальник Львівської ОВА. 

Фахівці обласного медзакладу розповіли, що сучасні апарати ШВЛ є дуже потрібними у лікуванні легеневих патологій, адже вони дозволяють швидко та зручно налаштовувати параметри вентиляції для пацієнтів. 

Загалом від початку пандемії ковіду Угорщина передала Україні приблизно 300 апаратів ШВЛ. 

«Ми готові продовжити нашу гуманітарну допомогу, якщо є необхідність — у формі таких апаратів, або будь-яких інших, в яких буде потреба. Дякую керівництву Львівської ОВА, адже завдяки їхньому сприянню Угорська екуменічна служба має тут свою базу, яка слугує потужним складом і це сприяє подальшому розподілу допомоги по України. Дякую Угорській екуменічній службі, всім її працівникам та волонтерам», —  наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Онтал Гейзер. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ