Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Кримінал

Ухилення від податків на 1,6 мільярда: перша справа пішла до суду

Це один з 15 епізодів справи стосовно несплати компанією податків та розтрати майна її службовими особами

Фото: Depositphotos

Детективи Бюро економічної безпеки направили до суду обвинувальний акт відносно головного бухгалтера публічного акціонерного товариства Укртатнафта за ухилення від сплати податків.

Це один з 15 епізодів справи стосовно несплати компанією податків та розтрати майна її службовими особами, повідомляє БЕБ в телеграмі.

Загалом в рамках розслідування цього кримінального провадження БЕБ забезпечило відшкодування майже 1,6 млрд грн завданих державі збитків. Ці кошти вже поступили до Державного бюджету України.

Слідством встановлено, що посадовці умисно ухилились від сплати майже 1,6 млрд грн акцизного податку та податку на прибуток. Крім того, зловживаючи службовим становищем вони здійснили розтрату майна товариства, а саме нафти-сирця.

За умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службову особу підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст. 212 Кримінального Кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає штраф та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво – прокурори Офісу Генерального прокурора України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ