Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна №1 у світі з використання криптовалют

За даними провідної аналітичної блокчейн компанії The Chainalysis, в Україні найбільше застосувань віртуальних активів населенням у світі. Про це 1 вересня повідомили у прес-службі Міністерства цифрової трансформації України.

Для розрахунку індексу застосування криптоактивів населенням використовували критерії:

  • вартість пересланих криптоактивів, з розрахунку на душу населення;
  • залишки криптоактивів на адресах (гаманці) по інтернет-користувачах (Україна);
  • Р2Р об'єм транзакцій, розрахований по паритету купівельної спроможності;
  • об'єм роздрібних транзакцій (>10000$), розрахований по паритету купівельної спроможності.

На переконання Міністерства цифрової трансформації, Україна має такі високі показники на ринку віртуальних активів завдяки низці факторів. Наша спільнота блокчейн розробників одна з найбільших та входить до ТОП-3 у світі. До того ж в Україні доволі високий рівень цифрової обізнаності населення. Ми входимо у ТОП-5 по безготівкових платежах у світі та маємо якісний освітній інтелектуальний базис. Значна кількість дрібного підприємництва займається посередництвом на міжнародних маркетплейсах, де використовує віртуальні активи для розрахунків.

Віртуальні активи стали зручними для використання українцями, тому що ми маємо низку обмежень у більш традиційних сферах: відсутній фондовий ринок, обмежений доступ до світового ринку капіталів, при цьому вхід у ринок нерухомості високий. До того ж у нашій країні є обмеження законодавства та банківської системи по міжнародних переказах.

Ринок віртуальних активів в Україні доволі розвинутий та має значні обороти навіть у світовому масштабі, але його більша частина зосереджена в сірій зоні, що створює потенційні ризики як для держави, так і для бізнесу та користувачів. Тому Мінцифри продовжує створювати правове поле для регулювання ринку віртуальних активів в Україні та сподіваємось, що у вересні профільний законопроект “Про віртуальні активи” розглядатиметься Парламентом.

Довідково

Компанія The Chainalysis – провідна аналітична блокчейн компанія, яка надає дані про блокчейн і аналітику державним та фінансовим установам, а також учасникам ринку віртуальних активів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ