Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна — лідер за зближенням з ЄС з-поміж країн Східного Партнерства

Україну та Грузію визнали лідерами з-поміж шести країн Східного Партнерства за показниками демократичних реформ та євроінтеграції.

Про це повідомляє кореспондент DW, посилаючись на дані "Індексу "Східного партнерства-2017", який представив Форум громадянського суспільства "Східного партнерства" у Брюсселі. Інформує Євроінтеграційний портал.

Зокрема, Україна лідирує за показником зближення з ЄС (індекс 0,73). Друге місце у цьому вимірі посіла Вірменія (0,66), третє — Молдова (0,65), за ними йдуть Грузія (0,64), Азербайджан (0,56) та Білорусь (0,52).

"Цей вимір демонструє, наскільки демократія відповідає міжнародним стандартам, як впроваджуються норми ЄС і наскільки країн досягають цілей сталого розвитку. За двома першими аспектами Україна також лідирує. А ось у сталому розвитку вона на третьому місці після Азербайджану та Білорусі", — зазначили в DW.

Другий вимір оцінює зв’язки країн Східного Партнерства з ЄС (зв'язки між урядами, в економіці та серед громадян). 

"Тут на першому місці Грузія та Молдова — індекс 0,71. Далі йдуть Україна (0,66), Вірменія (0,50), Азербайджан (0,47) та Білорусь (0,45). При цьому Україна аж на четвертому місці за зв'язками між громадян", — повідомили в DW.

У виданні зазначили, що представники Форуму громадянського суспільства пояснюють це в першу чергу приблизно однаковою кількістю стипендій для студенських і наукових обмінів, яких Україна отримує майже стільки ж, скільки значно менші за кількістю населення Молдова та Грузія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ