Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна готова знову розпочати експорт електроенергії в Європу — Галущенко

Україна готова знову розпочати експорт електроенергії в Європу, оскільки в енергосистемі є профіцит генерації.
Фото - ЛОДА

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики за результатами зустрічі голови відомства Германа Галущенко з єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон в Брюсселі.

Зазначається, що сторони обговорили поточний стан енергетичного сектору України та перспективи розширення можливостей для комерційного обміну електроенергією України з Європою.

"Зараз ми маємо профіцит генерації в енергосистемі, тому є можливість для експорту електроенергії до європейських країн. Це взаємовигідний процес, оскільки Європа може отримувати електроенергію за прийнятними цінами, а українські генеруючі компанії можуть заробляти кошти, зокрема й для відновлення потужностей після війни. Для нас дуже важливим є рішення ENTSO-E щодо збільшення можливостей для імпорту та експорту електроенергії між Україною та ЄС", — зазначив міністр енергетики. 

Він також відзначив високу оцінку Європейської комісії щодо імплементації Україною європейського законодавства у сфері енергетики.

"Рівень імплементації європейських норм в українське законодавство — 75%. Це дуже високий показник. Зараз ми проводимо селф-скринінг моніторинг імплементованих норм та актуалізуємо подальші кроки", — зазначив міністр.

До слова, уже другий місяць поспіль в енергосистемі України немає дефіциту електроенергії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ