Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна і Білорусь проведуть демаркацію кордону в Чорнобильській зоні

Демаркацію кордону між Україною і Білоруссю в зоні відчуження Чорнобильської АЕС проведуть у 2019 році. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії, яке відбулося 26-27 червня 2018 року в Луцьку, - Дзеркало тижня.

"МЗС України розцінює це рішення як важливий крок на шляху до належного договірно-правового оформлення державного кордону між Україною і Республікою Білорусь", - йдеться в повідомлені МЗС України.

Делегації також затвердили Перспективний план демаркації державного кордону між Україною і Республікою Білорусь, розрахований на 2018-2026 роки.

Спільна комісія також привітала намір Європейського Союзу виділити фінансування на реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги "Підтримка демаркації державного кордону між Україною і Республікою Білорусь" в рамках Флагманської ініціативи "Інтегроване управління кордонами" ініціативи Європейського Союзу "Східне партнерство"" та підтвердила зацікавленість у продовженні тісної співпраці з європейською стороною з метою ефективного використання допомоги для проведення демаркаційних робіт.

Проект демаркації державного кордону між Україною і Білоруссю був затверджений в листопаді 2014 року. Сама демаркація була розпочата у листопаді 2013 року, з того, що було встановлено перший прикордонний знак. Довжина спільного кордону держав становить майже 1100 кілометрів.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ