Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна і НАТО складуть спільний план реформи ДСНС

Як повідомив Урядовий портал, Україна та НАТО напрацюють спільний план реформи Державної служби з надзвичайних ситуацій України, що включатиме її інституційне та технічне оновлення. Про це домовилися Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі із Заступником Генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер.

"Технічна модернізація ДСНС дуже важлива, українські рятувальники мають бути забезпечені усім, чим необхідно. Тому я би хотів поглибити співробітництво з НАТО саме у цій сфері", - наголосив Володимир Гройсман.

Погоджено, що домовленості, досягнуті під час візиту Прем'єр-міністра України до Брюсселя у лютому 2017 року, стосовно технічного переоснащення ДСНС України мають бути реалізовані у повній мірі. З цією метою заступник помічника Генерального секретаря НАТО з питань рятувальних операцій відвідає Україну у травні та проведе низку відповідних зустрічей.

"Давайте з місією, яка приїде, зробимо два компоненти: інституційний і технічний. Ми оцінимо потреби і зробимо спільний план щодо реформи ДСНС. Я готовий його затвердити Урядом", - наголосив Володимир Гройсман.

Заступник Генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер, враховуючи масштабність російських провокацій в Україні, запропонувала оновити Рекомендації Групи консультативної підтримки НАТО щодо захисту критичної інфраструктури.

Глава Уряду також подякував за допомогу НАТО у ресурсному забезпеченні, необхідному для врегулювання надзвичайної ситуації в Балаклії, де на території військового складу сталися вибухи боєприпасів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ