Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна і Туреччина підписали план військового співробітництва до 2020

Як повідомили в прес-службі Генерального штаб ЗСУ, Україна і Туреччина підписали план військового співробітництва до 2020.

З огляду на важливість геополітичної обстановки в басейні Чорного моря, продовжується розвиток військового співробітництва з Туреччиною, як стратегічним партнером України. Останнім часом співпраця між Анкарою та Києвом набула додаткової значущості.

Сьогодні, 16.05.2016, між Збройними Силами України та Турецької Республіки підписано Імплементаційний план військового співробітництва Збройних Сил України та Турецької Республіки, який містить практичні кроки, спрямовані на нарощування оперативних спроможностей Збройних Сил України.

Зазначений документ підготовлено з метою практичної реалізації домовленостей, досягнутих під час зустрічі начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних сил України та начальника Генерального штабу Збройних Сил Турецької Республіки у лютому 2016 року.

З боку української сторони Імплементаціційний план підписав начальник Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Л.С Голопатюк, з турецької – Військовий аташе при Посольстві Турецької Республіки в Україні капітан 1 рангу М.Аслан.

Імплементаційний план чітко визначає напрямки та сфери військового співробітництва між збройними силами двох держав до 2020 року, зокрема: реформування та оборонне планування, військова освіта та підготовка військ, консультативно-дорадча допомога, співпраця між видами збройних сил тощо.

Саме реалізація практичних заходів співробітництва у військовій сфері дозволить з одного боку зміцнити зв’язки з нашим південним сусідом, а з іншого – спрямувати зусилля на досягнення кінцевої мети – готовності ЗС України до членства в НАТО в 2020 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ