Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна на 85% готова до опалювального сезону

До початку нового опалювального сезону залишилось ще 1,5 місяці. Його проходження може ускладнитися повною зупинкою Газпромом транзиту газу територією України з 1 січня 2020 року. Про це Гал-інфо повідомили ту прес-службі Укртрансгазу.

Оператор ГТС продовжує активно готуватись до стабільного проходження наступної зими.

06 вересня 2019 року, м. Київ – Укртрансгаз вже виконав 85% робіт з ремонту і модернізації об’єктів ГТС України в рамках реалізації плану підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020.

За травень-серпень 2019 року відповідно до графіків виконання виробничих програм було обстежено 142,2 км трубопроводів, здійснено капітальний ремонт 11,5 км магістральних газогонів, 26 свердловин на газосховищах та 11 газоперекачувальних агрегатів, відремонтовано 858 одиниць автотранспортної техніки, а також відновлено 3541 км ліній зв’язку та 16,6 км ліній електропередач на об’єктах ГТС. Звершено 9 з 13 комплексів планово-профілактичних та ремонтних робіт (ППР) згідно з планом на 2019 рік.

Комплексна технічна підготовка ГТС до зими включає в себе як виконання поточних виробничих програм з діагностики, ремонтів та капітального будівництва, так і проведення комплексів планово-профілактичних та ремонтних робіт (ППР). Також одним із ключових завдань є технічне забезпечення процесу закачування природного газу до ПСГ.

Раніше повідомлялось, що на чотирьох українських газосховищах було виконано план закачування газу на 2019 рік. Станом на 04.09.2019 закачування завершено вже на шести сховищах, а загальний запас газу в ПСГ складає 18,6 млрд кубометрів.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, запаси газу у підземних сховищах стали рекордними за останні 7 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ