Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна надасть доступ дипломатам РФ до затриманого бойовика Косяка

Україна надасть представникам російських дипустанов доступ до затриманого на Донбасі громадянина РФ, члена так званої “ЛНР” Андрія Косяка.
Дмитро Кулеба. Фото: МЗС

Про це інформує УНН із посиланням на міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу.

Зокрема глава української дипломатії повідомив журналістам на полях форуму AEF, що відповідно до міжнародного права, консул має право доступу до громадянина держави, яку він представляє.

"Такий доступ буде наданий”, - зазначив Кулеба.

Міністр також підтвердив, що заяви МЗС РФ щодо Косяка “безумовно, є визнанням того, що Росія у різних формах, у цьому випадку у вигляді громадянина РФ, бере участь і є єдиною стороною міжнародного збройного конфлікту”.

Нагадаємо, що 13 жовтня російські збройні формування з пов'язками СЦКК під прикриттям проведення робіт з розмінування здійснювали розвідку залишених позицій ЗСУ. У підсумку оперативна група ЗСУ затримала одного із бойовиків - громадянина РФ Косяка Андрія Валентиновича, 1978 року народження. У нього вилучили зброю та боєприпаси.

Правоохоронні органи України, зокрема, підозрюють чоловіка у скоєнні у 2010 році тяжкого злочину відповідно до статті 115 КК України.

Суд в Луганській області заарештував бойовика. Після затримання перед готелем в окупованому Донецьку, де проживають члени місії ОБСЄ, почалися "протести" проти його затримання. Мітингувальники перешкоджали будь-якому пересуванню патрулів ОБСЄ, у зв'язку з чим організація частково зупинила свою місію зі спостереження на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ