Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна не видасть Росії пранкера Вольнова, - ГПУ

Україна не видасть Росії українця Микиту Кувикова, відомого в мережі під ім'ям Євген Вольнов, якого там підозрюють у розпалюванні ненависті через поширення інформації про "сотні загиблих" під час пожежі в ТРЦ Кемерового, - Дзеркало тижня.

Як розповіла прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, російська сторона навряд чи направить запит на видачу пранкера.

"Запит на видачу вони нам не направлять, бо розуміють, що ми за Конституцією своїх громадян не видаємо... І, відповідно, справу проти нього вони нам також не передадуть", – зазначила прес-секретар.

За її словами, російські правоохоронці можуть попросити провести допит Вольнова, надати йому характеристику і передати ці матеріали для засудження в Україні.

"Наше припущення, що вони навряд чи це робитимуть", – додала Сарган.

За словами прес-секретаря, Вольнову ще не повідомили про підозру.

"Слідчий комітет Росії повинен направити в рамках міжнародної правової допомоги Генеральній прокуратурі документи і сам текст підозри, який вже через нас має бути оголошений", – розповіла Сарган.

Раніше Слідчий комітет РФ у справі про пожежу в Кемеровому відкрив кримінальне провадження у відношенні Микити Кувикова, відомого в мережі під ім'ям Євген Вольнов. За даними СК РФ, він за допомогою інтернету "поширював неправдиві відомості про кількість загиблих у пожежі в Кемеровому, вводячи в оману родичів загиблих і постраждалих, таким чином намагаючись дестабілізувати ситуацію". Пізніше Басманний суд Москви ухвалив рішення про заочний арешт пранкера.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ