Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Україна отримає американські вакцини від коронавірусу

У четвер, 3 червня, Адміністрація президента США Джо Байдена оприлюднила план розподілу перших 25 мільйонів доз вакцин від коронавірусу, які планується надати низці країн світу, серед яких буде і Україна.

Про це інформують на Facebook-сторінці Посольства США в Києві.

Зокрема, зазначають:

“Сполучені Штати раді повідомити, що Україна буде однією з перших, хто отримає американські вакцини проти COVID, що підкреслює нашу рішучу прихильність наданню допомоги для припинення пандемії в Україні та світі шляхом пришвидшення доступу до вакцин проти COVID для всіх”.

Приблизно 19 мільйонів доз планується спрямувати глобальній ініціативі COVAX. Водночас приблизно 6 мільйонів доз будуть спрямовані на регіональні пріоритети та до одержувачів-партнерів — таких як Мексика, Канада, Південна Корея, Західний Берег і Сектор Гази, Україна, Косово, Гаїті, Грузія, Єгипет, Йорданія, Індія, Ірак та Ємен, а також працівникам на передовій лінії ООН, йдеться у повідомленні на сайті Білого Дому. Адміністрація президента США уточнила, що загалом планується надати 80 мільйонів доз вакцини від коронавірусу іншим країнам до кінця червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ