Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна отримає інвестиційний грант від ЄІБ

Як повідомили 25 серпня у прес-службі Міністерства фінансів України, Україна отримає інвестиційний грант від ЄІБ на будівництво серії транспортних розв'язок в західній частині України.
Ілюстративні. Фото Олена Ляхович

Сьогодні – 25 серпня 2020 року – Верховна Рада України підтримала проект Закону України ʺПро ратифікацію Фінансової угоди (Проект ʺТранспортний зв’язок в Україні – Фаза Іʺ) між Україною та Європейським інвестиційним банкомʺ, якою передбачено надання Україні позики в обсязі 50 мільйонів євро.

Проект співфінансуватиметься за рахунок коштів інвестиційних грантів та грантів технічної допомоги в рамках Інвестиційної платформи сусідства та коштів Державного бюджету України в обсязі, необхідному для фінансування витрат, які не покриваються позикою.

ʺПроектом передбачена реалізація серії невеликих транспортних проектів, спрямованих на вирішення проблем транспортної системи в Україні. Також проект покликаний покращити автодорожнє сполучення у Східному сусідстві ЄС, забезпечити вагому підтримку транспортним проектам малого масштабу з безпосереднім значним позитивним впливом на місцевому рівні та допомогти реалізувати проекти, які можуть забезпечити відчутні результати для громадянʺ, - зауважив заступник Міністра фінансів України Олександр Кава.

Довідково

В рамках реалізації проекту передбачається:

  1. Будівництво північно-східної ділянки об’їзної дороги навколо міста Тернопіль (1 черга об’їзної дороги).
  2. Багаторівнева розв’язка у Рівненській області (Автодороги М-06/M-19) (1 черга об’їзної дороги м. Дубно).
  3. Багаторівнева розв’язка у Львівській області (Автодорога М-06/M-12, 1 черга об’їзної дороги м. Стрий).
  4. Шляхопровід над залізничними коліями у Львівській області (Автодорога М-06) (південна об’їзна дорога м. Львів).
  5. Шляхопровід над автодорогою у Рівненській області (транспортна розв’язка) через шляхопровід Т 18-01 (2 черга об’їзної дороги м. Дубно).
  6. Багаторівнева розв’язка на перетині автодороги М-19 та об’їзного шляху довкола міста Тернопіль (2 черга об’їзної дороги м. Тернопіль).
  7. Розгортання Інтелектуальних транспортних систем для управління та контролю за транспортом.

Максим Козицький розповів про перспективи північної ділянки об’їзної дороги навколо Львова

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ