Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна отримує підтримку ЄС для успішної реалізації реформ та змін

Як повідомили 18 травня Гал-інфо у прес-службі Міністерства розвитку громад та територій України, 15 травня в Мінрегіоні відбулася онлайн-зустріч Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова з керівником програм співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні Штефаном Шльойнінгом щодо продовження співпраці у впровадженні децентралізації та у сферах регіонального розвитку й енергоефективності.
Фото: Міністерство розвитку громад та територій України

У зустрічі взяли участь перший заступник Міністра Василь Лозинський, заступники Анна Коваленко та В’ячеслав Негода, керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Фредерік Куне, керівник третього відділу програм допомоги «Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Йоганнес Баур, представник напрямку децентралізації групи підтримки України Бенедикт Герман, представник напрямку місцевого розвитку Наталія Старостенко та представник напрямку енергоефективність Ольга Бороданкова.

Учасники обговорили низку питань стосовно співробітництва за кількома напрямками та планів реалізації реформ. «Наш план залишається незмінним – успішно завершити децентралізацію та провести у жовтні місцеві вибори на новій територіальній основі. Стосовно питань підготовки до місцевих виборів в умовах пандемії COVID-19 повідомляю, що Мінрегіон підтримує ЦВК, Міністерство бере участь у засіданнях підкомітету з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за участі ЦВК з розроблення змін до Виборчого кодексу України, зокрема удосконалення процедур з проведення місцевих виборів», – повідомив Олексій Чернишов.

Міністр висловив подяку за співпрацю та сподівання щодо подальшої підтримки ЄС у впровадженні реформи децентралізації в Україні та реалізації таких програм як «U-LEAD з Європою». Олексій Чернишов зазначив, що розбудова архітектури змін та реформ в Україні потребує досвіду та підтримки ЄС. «Для України важливе залучення кращого європейського досвіду та налагодження партнерських зв’язків між містами України та їх партнерами в державах ЄС», – наголосив Олексій Чернишов.

У свою чергу Штефан Шльойнінг зазначив, що «децентралізація залишається важливим питанням для ЄС, і Україна й надалі буде отримувати підтримку. Ми надзвичайно позитивно налаштовані на плідну співпрацю з вами у цьому контексті».

Також під час зустрічі було обговорено необхідність затвердження проекту Державної стратегії регіонального розвитку 2021-2027 та питання роботи Фонду енергоефективності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ