Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Україна планує продовжити евакуацію своїх громадян з Афганістану після 31 серпня — МЗС

Попри виведення військ США з території Афганістану, Україна намагатиметься продовжити евакуацію своїх громадян після 31 серпня.

Про це у коментарі "Суспільному" повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

"Україна планує продовжувати евакуацію українців із Афганістану після 31 серпня. Водночас, маршрути повернення наших громадян можуть бути скориговані, залежно від розвитку ситуації в аеропорту Кабула. Безпекові ризики в країні продовжують зростати", — наголосив дипломат.

За його словами, за останні кілька днів МЗС та посольство України в Таджикистані спостерігають нову хвилю запитів на евакуацію з Афганістану: "Зараз посольство уточнює дані людей, їхню кількість, місце знаходження і підтримує з ними зв’язок".

Ніколенко додав, що за дорученням міністра закордонних справ Дмитра Кулеби дипломати разом із представниками інших відомств опрацьовують подальші безпечні шляхи виїзду, зокрема можливість використання інших аеропортів або наземних маршрутів.

"Щойно з’явиться перша нагода, всі наші громадяни, які повідомили про себе українському посольству в Таджикистані, отримають інструкції про подальші дії", — вказав речник МЗС.

Водночас він зауважив, що будь-які "публічні нагнітання емоцій довкола евакуації шкодять роботі, створюють ризик як для тих, хто хоче виїхати, так і тих, хто хоче їм у цьому допомогти".

"Працюємо 24/7 і нікого не залишимо напризволяще. Нагадаю, що Україна вже організувала в безпрецедентно складних умовах шість евакуаційних рейсів, які вивезли понад 650 людей. Це один із найвищих показників успішних операцій серед іноземних держав, громадяни яких потребують допомоги в Афганістані", — резюмував дипломат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ