Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна планує стати асоційованим членом нової програми ЄС Horizon Europe

До кінця 2019 року Україна подасть заявку на асоційоване членство у новій рамковій програмі Євросоюзу з досліджень та інновацій Horizon Europe, яка розпочне свою діяльність 2021 року.

За словами заступника Міністра освіти і науки України Максима Стріхи, нинішня програма "Горизонт 2020", до якої Україна приєдналася у 2015 році, відкрила нам набагато більше можливостей, ніж просто "третій країні"-учаснику. Про це повідомляє Євроінтеграціний портал.

"Наші результати в програмі є досить високими, буквально вчора представники Єврокомісії визнали, що Україна добре інтегрована в "Горизонт 2020". Тож зараз я хочу офіційно повідомити, що ми подаватимемо заявку на асоційовану участь і в наступній програмі Horizon Europe, розрахованій на 2021-2027 роки. Наразі її бюджет складає біля 100 млрд євро", – зазначив заступник Міністра.

Він нагадав, що наразі до фінансування в "Горизонт 2020" прийнято 114 проектів від 145 українських учасників на суму понад 20 млн євро. 16 проектів координуються українськими організаціями. За співвідношенням поданих та прийнятих до фінансування проектів Україна має близько 10% "рейтингу успіху", при тому, що середній відсоток по всіх країнах коливається на рівні 12-14%.

Максим Стріха зазначив, що Україна провела відкритий та демократичний відбір представників та експертів від України до Програмних комітетів "Горизонту 2020". Їх перелік був затверджений Урядом восени 2018-го, і зараз понад 40 українських представників долучилися до роботи в програмних комітетах

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ