Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україна поглибить співпрацю з Китаєм у сфері культури

В рамках робочої поїздки до Китайської Народної Республіки, Міністр культури України Євген Нищук провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом України у КНР Олегом Дьоміним. Про це повідомила прес-служба Міністерства культури України.

Під час розмови були обговорені перспективи співпраці двох країн в рамках культурного співробітництва, а також основні напрямки роботи української делегації в рамках Міжнародного культурного ЕКСПО Шовкового шляху, що цими днями відбувається у м. Дуньхуан. Зокрема, проведення низки двосторонніх зустрічей очільниками культурно-гуманітарних відомств - учасників міжнародного форуму.

“На жаль, про сучасну Україну в світі, зокрема Китаї, знають не так багато, втім, наші країни поєднує древній історичний зв’язок - легендарний “Шовковий шлях”. Наша мета – оновити та поглибити цю співпрацю, зокрема, залучаючи безцінний культурний ресурс, адже мова мистецтва – це відображення життя і цьогорічне культурне ЕКСПО один зі шляхів до цього” – сказав Міністр культури Євген Нищук.

У розмові були окреслені напрямки культурної співпраці, актуальні як для України, так і КНР – питання подальшої роботи в контексті кіногалузі, залучення усіх зацікавлених з обох сторін до інвестиційних проектів; пожвавлення гастрольних виступів українських музичних та балетних колективів у Китаї. Обговорили і співпрацю у сфері книговидання, зокрема підготовку та друк книжок китайською мовою. Важливим аспектом, що існує нині у цьому напрямку є те, що китайська сторона висловлює активний інтерес до української мови та культури, тож книжки, які готують до друку, перекладають з україномовних оригіналів, а не за усталеної практики – з перекладів російською.

Важливим акцентом розмови стало і прагнення створити у КНР українські культурні центри.  Євген Нищук підкреслив – цікавість до України в світі стрімко зростає, тож просування української національної культури через представників мистецтва допоможе зробити її перспективною і для гуманітарного сектору, і для інших сфер діяльності в Україні, зокрема і економічних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ