Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна попросить ОБСЄ надати звіт про число іноземців в місії

Українська сторона готує запит до ОБСЄ з проханням надати офіційну інформацію про динаміку присутності представників тих чи інших країн в місії. Про це у Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає УНН.

"Вже сьогодні разом з колегами-депутатами ми готуємо запит до ОБСЄ з проханням надати офіційну інформацію по рокам і місяцям, як змінювалася динаміка присутності представників тих чи інших країн в місії, в першу чергу РФ," - написала вона. 

Крім того І.Геращенко додала, що "український парламент категорично проти будь-якої присутності бодай одного росіянина в можливій миротворчій місії ООН".

Також перший заступник глави ВР пояснила, що даний запит буде направлений в зв'язку зі збільшенням представників РФ в СММ ОБСЄ до 39 представників.

Вона повідомила, що в місії працюють спостерігачі 44 країн, СММ починалася з 511 спостерігачів, а в найгарячіші дні 2015 була значно збільшена.

"Більшість спостерігачів представляють країни ЄС, США і Канада. Але в місії є й росіяни - громадяни країни - агресора," - написала І.Геращенко.

"В місії значно збільшилася й присутність лояльних до Москви країн, тих, які голосували проти українськоії Резолюції в Генасамблеї ООН щодо порушення РФ прав людини в Криму," - пояснила І.Геращенко.

Зокрема в СММ в 8 разів виросла присутність білорусів, з 1 до 8 представників. Так само з 1 до 9 збільшилося представництво Сербії. На січень в місії також 16 представників Киргизстану, 12 представників інших країн СНД.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ