Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна посилила охорону кордону з Росією через Олімпіаду

На час проведення Олімпіади у Сочі (РФ) Держприкордонслужба буде постійно моніторити ділянку українсько-російського державного кордону за допомогою літака Diamond.

"Ділянку Східного регіонального управління з 7 лютого постійно буде моніторити легкомоторний літак Diamond Харківської окремої авіаційної ескадрильї. Його основна мета - оперативно виявити факти порушення кордону і негайно інформувати про це наземні прикордонні підрозділи. Щодня "крилатий прикордонник" облітатиме кордон загальною протяжністю 1934,5 км - від Сумської області до Маріуполя", - повідомив помічник начальника Східного регіонального управління Держприкордонслужби Мирон Сидор.

За його словами, постійне патрулювання з повітря вводиться у зв'язку з посиленням заходів безпеки на держкордоні під час проведення Олімпійських ігор. У звичайний час Diamond задіюється, коли є оперативна інформація про можливе порушення на кордоні.

Сидор повідомив, що обладнання дозволяє пілотам розглянути номери автомобіля, що рухається і навіть відшукати людину, що сховалася. Камера може працювати у режимі нічного бачення і у т.зв. режимі "споттер", а також записувати все на цифровий носій.

Раніше повідомлялося про те, що Україна посилила охорону повітряного простору.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ