Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Україна продовжує імпортувати електроенергію, - Укренерго

Виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується

Фото: Depositphotos

Рівень споживання електроенергії за останню добу в Україні майже не змінився. Тож імпорт здійснюється з 2 країн.

Про це в телеграмі повідомляє Укренерго.

Вчора, 31 січня, добовий максимум споживання був зафіксований ввечері, близько 18:00. Він був на 1,2% нижчим, ніж у вівторок, 30 січня.

Сьогодні станом на 9:40 рівень споживання на 1% вище, ніж в цей же час вчора. Причина – хмарність в деяких регіонах заважає роботі на максимальній потужності дахових сонячних електростанцій в домогосподарствах, і вони збільшують обсяги споживання електроенергії з мережі.

«Попри потепління зима триває і загальний рівень споживання залишається високим. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо», - зазначають в  Укренерго.

Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується.

Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години з Польщі та в вечірні зі Словаччини. Загальний обсяг 2 815 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 595 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Експорт сьогодні відсутній.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ