Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна продовжує налагодження торговельних відносин з державами ЄАВТ

Україна продовжує налагодження торговельних відносин з державами ЄАВТ, - Урядовий портал.

27 березня у м. Женева українська делегація взяла участь у другому засіданні Спільного комітету та Підкомітету з митних питань. Захід відбувся у рамках імплементації Угоди про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ (Норвегія, Ісландія, Швейцарія та Ліхтенштейн).

Під час засідання мова йшла про налагодження ефективного впровадження та функціонування Угоди про вільну торгівлю. Учасники заходу обмінялись інформацією стосовно сучасного стану економіки, статистики двостороннього товарообігу між Україною та кожною з держав-учасниць ЄАВТ, також було розглянуте широке коло питань з імплементації Угоди.

Зокрема, під час розгляду питання щодо застосування преференційних правил походження в рамках Угоди та приєднання України до Регіональної Конвенції про пан-Євро-Середземноморські преференційні правила походження (Пан-Євро-Мед), представник ЄАВТ підтвердив готовність надати підтримку Україні у цьому процесі.

Також сторони детально розглянули питання запровадження лібералізації тарифного захисту відповідно до зобов’язань у рамках Угоди, співробітництва у сфері захисту прав інтелектуальної власності, технічного регулювання, державних закупівель тощо.

За результатами засідання, сторони дійшли згоди про подальше співробітництво з метою забезпечення ефективного впровадження положень Угоди.

Довідково

Товарообіг (торгівля товарами та послугами) між Україною та державами ЄАВТ у 2016 році становив 2 млрд 285 млн дол США, негативне для України сальдо складає 622 млн дол США. такий стан справ зумовлений тенденціями до скорочення загального експорту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ