Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна продовжила можливість виїзду за внутрішнім паспортом

Державна прикордонна служба продовжила для громадян України можливість перетину кордону за внутрішнім паспортом. Напередодні у службі заявляли, що для виїзду буде необхідний закордонний паспорт.
Фото Держприкордонслужба

Про це інформує ВВС.

"Рішення прийнято, зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли громадяни України не можуть швидко і вчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон", - йдеться у повідомленні ДПСУ.

Практика перетину кордону за внутрішнім паспортом встановилась з перших днів війни, коли величезна хвиля біженців покидала країну, і не всі мали змогу взяти з собою закордонний паспорт.

Однак у понеділок, 18 квітня, "Укрзалізниця" повідомила про проблему, з якої зіткнулись пасажири при перетині кордону, - власників внутрішніх паспортів перестали випускати з України.

Прикордонники тоді заявили, що практику пропуску через кордон за внутрішнім паспортом більше намагатимуться не застосовувати.

Втім, 19 квітня ДПСУ вирішила таку практику все ж продовжити.

"Через гуманітарні обставини та за раніше досягнутими домовленостями з суміжними країнами співробітники прикордонного відомства здійснюватимуть пропуск громадян України, в тому числі і за внутрішнім паспортним документом", - зазначають прикордонники у новому роз'ясненні.

У ДПСУ додали, що ці правила стосуються всіх громадян, не залежно від областей, з яких вони прямують.

Водночас прикордонники наголошують, що внутрішні паспорти не є підставою для легалізації українців за кордоном. Також закордонний паспорт може знадобитися в окремих країнах і під час поїздок між різними країнами.

Тому ДПСУ радить українцям за можливості оформити собі закордонний паспорт для перетину кордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ