Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Україна розраховує на більш інтенсивний діалог зі Сполученими штатами Америки – Іван Баканов

​Тимчасово виконуючий обов‘язки Голови Служби безпеки України Іван Баканов перебуває з візитом у Сполучених Штатах Америки. Про це повідомили в пресцентрі СБ України.

Візит відбувається на запрошення американської сторони  і має на меті ознайомити керманича СБУ з результатами україно-американського безпекового співробітництва.

Під час бесіди зі спеціальним помічником Президента США з питань Європи пані Фіоною Гіл обговорювалися практичні кроки стратегічного партнерства між двома державами. «Україна розраховує на безперервний та більш інтенсивний діалог з представниками Білого Дому та Державного департаменту США». – наголосив Іван Баканов.

Особливу увагу приділено підготовці візиту до Вашингтону Президента України Володимира Зеленського, який незабаром має відбутися на запрошення Президента США Дональда Трампа. У цьому контексті Іван Баканов довів до американської сторони ряд стратегічних послань Глави української Держави. Зокрема, під час зустрічі з заступником помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джорджем Кентом було підтверджено незмінність зовнішньополітичного курсу України, поглиблення євроатлантичної інтеграції нашої держави. Також Іван Баканов  наголосив на відданості нової команди у Києві курсу політичних та економічних реформ, що наближають Україну до кращих європейських стандартів. 

Сторони приділили особливу увагу розвитку співпраці у військово-технічній та енергетичній сферах. Наголошено на важливості послідовної підтримки з боку Конгресу Сполучених Штатів євроатлантичного курсу України.

Член Палати Представників, Співголова Українського Конгресу пані Марсія Каптур під час зустрічі з Іваном Бакановим наголосила на підтримці України з боку американських законодавців у контексті подальшого поглиблення безпекового співробітництва між двома країнами.

У ході зустрічей т.в.о Голови СБ України подякував американським службовцям за багаторічну незмінну та системну підтримку нашої держави, тверду позицію щодо територіальної цілісності України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ