Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна розраховує на допомогу Німеччини в енергетичному секторі

Під час війни з росією Україна успішно провела сертифікацію оператора українських газосховищ за європейськими правилами

Фото: Depositphotos

Під час робочого візиту до Берліна Міністр енергетики України Герман Галущенко провів двосторонню зустріч з державним секретарем Офісу Федерального канцлера Німеччини Йоргом Кукісом.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

Під час попередньої зустрічі, яка відбулася навесні, сторони обговорювали важливість запровадження санкцій проти російської атомної галузі. Цього разу Герман Галущенко наголосив, що двері для запровадження санкцій проти російських ядерних технологій відкрилися завдяки успішній співпраці американської Westinghouse із фахівцями українського «Енергоатому». Її результатом стало виготовлення палива, що може замістити російське для ядерних реакторів типу ВВЕР-440, а отже, посунути російську монополію на цьому ринку. Таке паливо вже використовується на одній з українських АЕС.

 Міністр акцентував також на тому, що під час повномасштабної війни з росією Україна успішно провела сертифікацію оператора українських газосховищ за європейськими правилами, що забезпечило довіру нерезидентів до українських ПСГ. На сьогодні європейські трейдери закачали в українські підземні газосховища понад 2,4 млрд куб. метрів газу.

Значну увагу під час зустрічі було приділено питанням співпраці у водневій галузі. Німецька сторона висловила зацікавленість у проектах з розвитку виробництва зеленого водню і перспективах його транспортування до країн ЄС . Наразі вивчаються можливості відповідної співпраці зі словацькою і чеською сторонами.

Герман Галущенко і Йорг Кукіс наголосили на важливості зеленої трансформації та позбавлення залежності від російських енергетичних ресурсів, а також обговорили напрями співпраці у відбудові українського енергосектору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ