Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна співпрацюватиме з країнами НАТО щодо гуманітарного розмінування

Україна співпрацюватиме з країнами НАТО у питанні гуманітарного розмінування територій.
Фото: shutterstock

Як пише Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки за підсумками виступу першого віцепрем’єр-міністра України - міністра економіки України Юлії Свириденко під час засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів. 

Серед ключових питань, які обговорювались в ході засідання – функціонування української економіки в умовах війни та економічне відновлення країни. 

«Співпраця з НАТО щодо посилення спроможностей України з гуманітарного розмінування може включати такі напрями, як інформування щодо наявності в країнах НАТО виробників спеціальної техніки для розмінування та їх можливостей, пошук потенційних донорів, навчання українських саперів, обмін досвідом з відповідними центрами передового досвіду НАТО та інші», - зазначила Свириденко.

Представники держав-членів НАТО запевнили у незмінній підтримці України та готовності надавати необхідну нашій країна допомогу для перемоги та відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

У Мінекономіки нагадують, що потенційно забруднена територія складає 174 тис. га, на якій проживають понад 15 млн людей та 6,1 млн осіб знаходяться безпосередньо в зоні ризику. Першочерговим завданням є нетехнічне обстеження (НТО), тобто збір інформації про забруднення території, для цього потрібні спеціалісти та засоби збору і аналізу інформації. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ