Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна та Аргентина співпрацюватимуть у спортивній сфері

16 жовтня у Буенос-Айресі підписано Угоду між Міністерством молоді та спорту України і Секретаріатом спорту Аргентинської Республіки про співробітництво у сфері фізичної культури і спорту. Про це повідомили у прес-службі Міністерства молоді та спорту України.

У церемонії підписання взяли участь Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, Державний секретар з питань спорту Аргентини Карлос Хав'єр Мак Аллістер, який є членом уряду, та його наступник Діохенес де Уркіса, який обов'язки свого колеги виконуватиме за місяць, а також Надзвичайний та повноважний Посол України в Аргентині Юрій Дюдін.

Подібна угода між Україною та Аргентиною підписується вперше. Відповідно до цієї угоди створюється нормативно-правова база українсько-аргентинського співробітництва у сфері фізичної культури і спорту через центральні органи виконавчої влади та громадські організації фізкультурно-спортивної спрямованості.

Тож під час зустрічі Ігор Жданов та його аргентинські колеги обговорили подальші плани нашої співпраці. Зокрема, в рамках Угоди відбуватиметься інтенсивний обмін досвідом між тренерами та спортсменами обох країн. Також плануються навчальні візити фахівців, організація і проведення семінарів та конференцій з питань сфери фізичної культури і спорту за участі представників державних органів, національних федерацій з видів спорту, спортивних товариств і клубів.

«Переконаний, що реалізація підписаної нами Угоди сприятиме розвитку дружніх українсько-аргентинських відносин», - наголосив Ігор Жданов після підписання Угоди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ