Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна та Боснія і Герцеговина підписали Угоду про співробітництво у сфері туризму

Як повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Україна та Боснія і Герцеговина підписали Угоду про співробітництво у сфері туризму.

14 березня у Києві відбулась зустріч співголів міжурядової комісії з питань торгово-економічної співпраці Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадима Черниша та заступника Міністра зовнішньої торгівлі та економічних відносин Боснії і Герцеговини Мато Франичевича, під час якої підписано міжурядову Угоду про співробітництво у сфері туризму.

Вадим Черниш від імені Уряду України привітав делегацію Боснії і Герцеговини та подякував за ті кроки у напрямі посилення співдружності держав, які здійснено після підписання 31 жовтня 2018 року в м. Сараєво спільної заяви щодо перспектив торговельно-економічного співробітництва між Боснією і Герцеговиною та Україною.

Також Вадим Черниш підкреслив велике значення суспільних відносин, які історично склалися між країнами:

ʺУкраїна та Боснія і Герцеговина мають багато спільного в історії, культурі, мові. Такий потужний ресурс має стати локомотивом для розвитку економічного партнерства між нашими країнами. Тому ми, як представники двох держав, повинні в рамках міжурядової комісії з питань торгово-економічної співпраці дати натхнення, напрями і можливості для розвитку співпраці у всіх напрямахʺ.

Своєю чергою Мато Франичевич висловив подяку українському Уряду за здійснену роботу та надану інформацію щодо перспектив співробітництва між Україною та Боснією і Герцеговиною. Також він відзначив стрімкий ріст економічної співпраці між країнами у 2018 році, особливо значне збільшення імпорту з України.

Під час зустрічі сторони обговорили цілу низку питань щодо подальшого співробітництва між Україною та Боснією і Герцеговиною. Зокрема, мова йшла про розвиток двосторонньої співпраці у сфері торгівлі, поглиблення співробітництва у сфері агропромислового комплексу, розвиток гідроенергетики та виробництва електротехнічного обладнання, а також посилення співробітництва у сфері туризму та курортів між двома країнами.

Вадим Черниш приділив велику увагу питанню розвитку сприятливого інвестиційного клімату, у тому числі підтримки проектів, що становлять соціально економічний інтерес, поглиблення співробітництва у сільському господарстві та харчовій промисловості, нарощення експортно-імпортних операцій, поставки сільськогосподарської техніки, а також розвитку малого та середнього бізнесу у співпраці наших країн.

У ході зустрічі українською стороною було запропоновано започаткувати створення спільних підприємств та спільних ринків збуту, що знайшло позитивний відгук представників делегації Боснії і Герцеговини.

На завершення зустрічі сторонами підписано окрему міжурядову Угоду про співробітництво у сфері туризму.

Вадим Черниш зазначив: ʺПереконаний, що Угода про співробітництво у сфері туризму між Україною та Боснією і Герцеговиною надасть новий поштовх для економічного розвитку наших держав із залученням нових секторів, необхідних для процвітання туристичної галузі в обох країнахʺ.

Відповідно до підписаної Угоди сторони домовилися заохочувати співробітництво у сфері туризму, а саме: організовувати двосторонні туристичні обміни, встановлювати прямі контакти між органами влади, туристичними операторами, іншими підприємствами і організаціями, які здійснюють діяльність в сфері туризму, вживати заходів для безпеки туристів, обмінюватись досвідом та статистичною інформацією, розвивати туристичну інфраструктуру та матеріальну базу, а також сприяти залученню інвестицій у туристичну галузь України та Боснії і Герцеговини.

ʺДля розвитку туризму необхідно надати можливість підприємцям України та Боснії і Герцеговини розвідати території наших країн, культурні традиції та цікаві перспективи для створення і розвитку бізнесуʺ, – зазначив Вадим Черниш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ