Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна та Індія працюють над розширенням експортних можливостей

Україна та Індія працюють над розширенням експортних можливостей, залученням інвестицій та розвитком промисловості, - Урядовий портал.

У середу, 9 листопада, в Києві відбулася зустріч Першого віце-прем’єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва та Міністра важкої промисловості та державних підприємств Республіки Індія Ананта Гіте.

Степан Кубів та Анант Гіте обговорили перспективні напрямки співпраці між Індією та Україною задля посилення виробництва товарів, які мають високу додану вартість та розвитку торговельно-економічних взаємин.

“Україна запрошує інвесторів, які прагнуть розвивати напрямки виробництва, які мають значну додаткову вартість: машинобудування, авіабудування, будівництво у космічній галузі, нафто- і газовидобувну галузь та інші енергетичні сфери, а також ІТ-сектор, який також має в Україні значний потенціал для розвитку”, - зазначив Степан Кубів.

З огляду на значну місткість та потреби індійського ринку, Україна може запропонувати Індії якісні послуги, зокрема освітні, а також високоякісну продукцію та обладнання (устаткування для підприємств енергетики, металургійних підприємств, продукцію автомобіле-, авіа-, суднобудування). За умови досягнення домовленостей щодо сприятливого експортного режиму, Україна також готова налагодити постачання товарів харчової, легкої промисловості та продукції ІТ-індустрії.

“Інноваційні галузі є найбільш вигідними з точки зору додаткової вартості, а в Україні є надзвичайно кваліфіковані фахівці у сфері інформаційних технологій, які можуть створювати надзвичайно якісний та конкурентний продукт”, - відзначив Степан Кубів.

Він окремо підкреслив переваги для іноземних інвесторів, які відкриває Угода про вільну торгівлю Україна-Канада, підписана у липні 2016, а також відзначив активну роботу України щодо розширення експортних можливостей для продукції та послуг, виготовлених в Україні.

Анант Гіте підкреслив інтерес індійської сторони до приватизації державних підприємств, зокрема підприємств аграрної галузі, сфери машинобудування, важкої промисловості, авіабудування, проекти у галузі інфраструктури, енергоефективності, ІТ-підприємств.

“І, звичайно, у нас в Індії ми дбаємо про молоде покоління, а тому дуже цінуємо можливості освіти в Україні та українських фахівців, які є дуже професійними та кваліфікованими у багатьох сферах”, - розповів Міністр Гіте.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ