Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та КСА посилюють двосторонню співпрацю

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Держпродспоживслужби, Україна та Королівство Саудівська Аравія посилюють двосторонню співпрацю.

29 жовтня 2019 року в м. Ер-Ріяд (Королівство Саудівська Аравія) під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - Торгового представника України Тараса Качки українська делегація взяла участь у двосторонніх зустрічах із Генеральним Директором Саудівського органу з питань безпечності харчових продуктів та ветеринарних препаратів (Saudi Food and Drug Authority) - професором Гішам бін Саад Аль-Джадаі, а також з представниками Міністерства навколишнього середовища, водних ресурсів та сільського господарства Королівства Саудівська Аравія.

Від Держпродспоживслужби до складу української делегації увійшла начальник Управління міжнародного співробітництва Олена Курята.

Під час зустрічі сторони обговорили питання торгівлі сільськогосподарськими та продовольчими товарами, у тому числі питання офіційного контролю за їх виробництвом. Крім того, Тарас Качка відзначив високий інтерес у двосторонній співпраці зі стратегічно важливим торговельним партнером для України - КСА. Разом з цим були окреслені пріоритетні напрямки подальшої двосторонньої співпраці.

Також саудівська сторона висловила зацікавленість в імпорті безпечної та якісної продовольчої продукції, ветеринарних препаратів, живої худоби з України.

ʺСпівпраця служб, відповідальних за безпечність харчової продукції - це каркас для міжнародної торгівліʺ, - зазначив Тарас Качка.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, нещодавно Україна та Нідерланди підписали Меморандум щодо технічного співробітництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ