Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Україна та Польща підписали Меморандум про співпрацю у будівництві автомагістралі

Міністри інфраструктури України та Польщі Володимир Омелян і Анджей Адамчик підписали Меморандум про співпрацю щодо реалізації міжнародного інфраструктурного проекту – будівництва транспортного коридору Via Carpatia.

Документ підписано в неділю, 22 жовтня, у Перемишлі в присутності голови Верховної Ради України Андрія Парубія і маршалка Сейму Польщі Марека Кухцінського, передає "Укрінформ".

"Ми будуємо дороги і мости, і цей Меморандум є кроком у майбутнє", - заявив після підписання угоди Омелян. Міністр подякував польській стороні за те, що обидві країни дивляться у напрямку Європи.

В свою чергу польський міністр зауважив, що підписання Меморандуму є свідченням підтримки Україною цього проекту. За його словами, приєднання до проекту Києва дасть можливість вписати шлях Via Carpatia до мережі транс'європейської транспортної системи TEN-T.

"Це дуже важливо і є нашою метою, адже дає шанси на реалізацію проекту, який об'єднає Балтійське море з Егейським і через відгалуження - з Адріатичним і Чорним морями. Via Carpatia об'єднає наші регіони і дасть їм надію на динамічний економічний розвиток", - наголосив Адамчик.

Транспортний коридор Via Carpatia має пролягати з литовських Клайпеди і Каунаса через польські Білосток, Люблін і Ряшів до словацького й угорського міст Кошице і Дебрецен, а звідти - до Румунської Констанци і грецьких Салоніків

Як повідомляв 5.UA, китайська компанія будуватиме в Україні дві траси. Із нею вже укладені відповідні контракти на понад $90 млн.

5.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ