Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна та Польща посилять співпробітництво у боротьбі з допінгом

У ході візиту до Варшави відбулася зустріч заступника Міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції Андрія Чеснокова із заступником директора Антидопінгового агентства Польщі (ПОЛАДА) Хубертом Дзюдзиком.

Під час зустрічі було обговорено широке коло питань двостороннього співробітництва у сфері боротьби з допінгом. 

Новим етапом багаторічної та плідної співпраці з польською стороною стало підписання у червні цього року Угоди про співробітництво між Національним антидопінговим центром України (НАДЦ) та ПОЛАДА, відповідно до якої здійснюється обмін знаннями та кращим досвідом між фахівцями з питань антидопінгової діяльності.   

Окрім того, польська сторона бере активну участь у  розбудові інституційної спроможності НАДЦ та долучається до розробки антидопінгового законодавства України. 

Від імені Вадима Гутцайта Андрій Чесноков подякував ПОЛАДА за ініціативу безоплатного тестування українських атлетів, які перебувають на зборах та змаганнях у Польщі у зв’язку з військовою агресією росії в Україні. 

Як повідомлялось раніше, вже понад 20 національних антидопінгових організацій долучились до такої акції солідарності з українським спортом. 

Хуберт Дзюдзик своєю чергою запевнив заступника Міністра у готовності Польського антидопінгового агентства і надалі допомагати національній антидопінговій спільноті та українським спортсменам. 

Під час зустрічі сторони обговорили спільні кроки для посилення взаємодії у боротьбі з допінгом у спорті та домовились підтримувати постійні зв’язки між експертами ПОЛАДА, НАДЦУ та Мінмолодьспорту щодо імплементації нового антидопінгового законодавства в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ