Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна та Швейцарія переглянули портфель проектів міжнародної технічної допомоги

Міністерство економічного розвитку і торгівлі та представники Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні вперше переглянули портфель проектів міжнародної технічної допомоги, що фінансуються Урядом Швейцарської Конфедерації.

Заступник директора Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Ніколя Гуйгас представив основні напрямки нової стратегії співробітництва Швейцарської Конфедерації з Україною на 2020-2023 роки, - про це повідомляє Євроінтеграційний портал, з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

Своєю чергою заступник відомства Максим Нефьодов запропонував при формуванні нової стратегії співробітництва орієнтуватись на пріоритетні реформи, проголошені Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, а саме: поліпшення бізнес-клімату; приватизація та реформа управління державними підприємствами; розвиток інфраструктури; реформа енергетичного сектору; реформа державного управління; децентралізація; реформа охорони здоров’я; реформа освіти; антикорупційна реформа; реформа системи оборони. 

У 2018 році Швейцарія посіла 7 місце за обсягами наданої допомоги Україні серед усіх донорів. З 2007 року обсяг коштів сягнув майже 190 млн швейцарських франків. Допомога надається відповідно до чотирирічних стратегій співробітництва Швейцарії з Україною. Так, за 2007-2010 роки реалізовано проектів на 30,7 млн швейцарських франків, за 2011-2014 роки - на 60 млн швейцарських франків, за 2015-2018 роки - до 99 млн швейцарських франків, прогноз на 2019 рік - понад 25 млн швейцарських франків.

Наразі в Мінекономрозвитку зареєстровано 9 проектів технічної допомоги  загальною вартістю близько 70 млн швейцарських франків.

Проекти технічної допомоги реалізуються за такими напрямками: енергетика та енергоефективність (обсяг  35,7 млн швейцарських франків), регіональний розвиток  (25,4 млн швейцарських франків), аграрний сектор (2,6 млн швейцарських франків), урядування та громадянське суспільство (4,3 млн швейцарських франків), відновлення Донбасу та ВПО (понад 1,5 млн швейцарських франків), освіта і наука (0,5 млн швейцарських франків).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ