Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та Словенія провели перші в історії міжвідомчі кіберконсультації

23 жовтня 2020 року під головуванням заступника міністра Василя Боднара та Державного секретаря МЗС Словенії Тоне Кайзера відбулися перші в історії двосторонніх відносин міжвідомчі українсько-словенські кіберконсультації у режимі відеоконференції. Про це повідомили у пресслужбі МЗС.

До складу української делегації увійшли представники Національного координаційного центру кібербезпеки, Служби безпеки, Міністерства оборони, Департаменту кіберполіції, Служби зовнішньої розвідки та Державної служби спеціального зв’язку і захисту інформації.

Делегація Словенії, у складі представників Міністерства закордонних справ, Адміністрації з питань інформаційної безпеки та Національного центру реагування на кіберінциденти, ознайомила українських колег із причетних органів державної влади із досягненнями Словенії у моніторингу та нейтралізації проблем кібернетичного характеру, а також із стратегією кібербезпеки цієї держави.

Сторони обговорили сучасні тенденції у сфері кібербезпеки, основні механізми її зміцнення, а також перспективні напрями подальшої співпраці обох держав у зазначеній галузі.

Українська сторона ознайомила словенських колег із окремими аспектами масштабних кібератак на електронні та урядові ресурси нашої держави з боку Російської Федерації упродовж 2014-2020 років, відзначивши, що кібератаки, підтримувані та фінансовані РФ, стали одним із головних елементів «гібридної війни» проти України. 

Окремою темою консультацій стала співпраця України та Словенії у посиленні глобальної кібербезпеки на майданчиках таких міжнародних організацій, як НАТО, ОБСЄ і ООН. Делегації також обговорили посилення взаємодії у секторах кібербзахисту держав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ