Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та Туреччина започаткують співробітництво за новими напрямами

Україна та Туреччина започаткують співробітництво за принципово новими актуальними напрямами. Про це інформує 13 жовтня пресслужба МОУ.

Сьогодні, 13 жовтня, на засіданні Уряду схвалено проект Рамкової військової угоди між Кабінетом Міністрів та Урядом Турецької Республіки. Підписання документу планується в рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до Турецької Республіки у період з 15 по 17 жовтня 2020 року. Підписати зазначену угоду уповноважено Міністра оборони України Андрія Тарана.

За його словами, це створить правові засади для розширення та поглиблення існуючого українсько-турецького співробітництва у сфері оборони та започаткування співробітництва за більш ніж двадцятьма принципово новими актуальними напрямами.

"Наша взаємодія з турецькими партнерами надзвичайно динамічна. Лише у липні ми обговорювали у Києві робочі моменти з Міністром національної оборони Туреччини Хулусі Акаром – і ось фінішна пряма. Така взаємодія, повторю, відображає стратегічний характер наших відносин та взаємну налаштованість на забезпечення миру і безпеки у Чорноморсько-азовському регіоні", - зазначив Андрій Таран. 

Міністр оборони також наголосив, що нещодавно затверджена Президентом Стратегія національної безпеки України визначає саме Турецьку Республіку як одну з країн, з якою Україна розвиватиме стратегічне партнерство для захисту національних інтересів та зміцнення регіональної безпеки. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ