Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна відкрила реєстрацію торговельних суден для тимчасового коридору

Реєстрація для проходження тимчасовими маршрутами, оголошеними Україною, зараз відкрита для торговельних суден та їхніх власників.

Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в етері телемарафону "Єдині новини".

За його словами,  судновласників і капітанів суден було попереджено про потенційну небезпеку, зокрема  з боку російського флоту, так і мінна небезпека, яка залишається досить на високому рівні. 

Речник ВМС зазначив, що все буде відбуватися під наглядом Збройних сил України, які роблять все можливе, що від них залежить, щодо забезпечення безпеки. 

Крім того, зараз вже відкрита реєстрація, координатор вже працює, додає Плетенчук. 

Ухвалене рішення має розвʼязати два основних завдання: подолання міжнародної гуманітарної кризи та можливість для судновласників і компаній нарешті забрати свої торговельні судна, які перебувають фактично в такому гуманітарному полоні через те, що росіяни постійно погрожують на морі.

"Вони (росіяни – ред.) не просто кажуть, що ці судна будуть розглядатися як перевізники зброї, а в одному з морських переговорів було почуто, що буде визнано, що ця країна бере участь у війні на боці України. Станом на зараз це такий тероризм в радіоефірі, і відповідно, це теж є порушенням міжнародного права, морського права щодо свободи судноплавства", - додав Плетенчук.

Також речник ВМС сказав, що поки всі подробиці щодо кількості суден та їхніх власників, які уже зареєструвались, не можна розкривати. До того ж ще не визначені терміни, на які оголошені тимчасові маршрути.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ