Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна відреагувала на поїздку "єдиноросів" до ОРДЛО

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку із неузгодженим візитом керівництва та депутатів російської провладної партії “Єдина Росія” до тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС України, опублікованому на Урядовому порталі.

В українському зовнішньополітичному відомстві розглядують приїзд російських депутатів як елемент російської передвиборчої кампанії напередодні вересневих виборів до Державної думи РФ.

"Поїздка яскраво ілюструє занепад підтримки “Єдиної Росії” серед російського населення, яку провладна партія РФ нині намагається компенсувати за рахунок залучення мешканців тимчасово окупованих територій України", - додали у МЗС.

У МЗС зауважили, що участь українських громадян із російськими паспортами, нав’язаними окупаційною адміністрацією, у виборах до Держдуми РФ поставить під сумнів їхню легітимність.

"Такі дії російської сторони підривають політико-дипломатичне врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, йдуть у розріз із зобов’язаннями Росії в рамках Мінських домовленостей та домовленостей лідерів Нормандського формату", - відзначили у відомстві.

"Закликаємо громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях, не брати участь в протиправних російських плебісцитах", - наголосили у МЗС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ