Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна вперше бере участь у переговорах Східного флангу НАТО

Україна вперше бере участь у переговорах трикутника Румунії, Польщі та Туреччини - Східного флангу НАТО.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що цей тристоронній формат заснували  Бухарест, Варшава та Анкара у 2012 році на саміті Альянсу у Чикаго. Сьогодні вони вперше запросили гостей - Україну та Грузію - взяти участь у їхній зустрічі.

Кулеба зазначив, що це не просто запрошення. На його думку, це "політичний сигнал і конкретна дія з підтримки України у важкий момент".

Він нагадав, що Україна є ключовим партнером НАТО у регіоні Чорного моря разом з Грузією, і становить "невід’ємну частину формули його безпеки та процвітання".

Глава українського МЗС анонсував зустріч із Давідом Залкаліані, Богданом Ауреску, Збігнєвом Рау та Мевлютом Чавушоглу. Кулеба зазначив, що вони всі є його друзями "на тлі безпекових загроз, які створює агресивна поведінка Росії та її зростаюча мілітаризація Криму, Чорного та Азовського морів".

Він написав, що обговорить з ними посилення присутності та готовності НАТО до зміцнення безпеки та стабільності в регіоні, євроатлантичні переспективи України та Грузії, а також ініційований Україною формат Кримської платформи.

Зокрема Кулеба зазначив, що поспілкується "у двосторонньому форматі з колегами про політику та торгівлю у відносинах між нашими країнами".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ