Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Україна ввела санкції проти рашистів, дотичних до депортації дітей

Санкції запровадили проти фізичних та юридичних осіб, причетних до примусового переміщення, викрадення та вивезення українських дітей до держави-агресора, передачу на усиновлення українських дітей у сім’ї російських громадян.

Фото: Depositphotos

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію низку рішень РНБОУ щодо запровадження санкцій проти  представників держави-агресора, повідомляє Мінекономіки України.

Попередньо відповідні пропозиції санкцій розглянула та рекомендувала до розгляду РНБОУ Міжвідомча робоча група з питань реалізації державної санкційної політики під головуванням Першої віцепрем'єр-міністерки - міністерки економіки України Юлії Свириденко.

«Переконана, майбутній суд в Гаазі, що виноситиме вирок представникам країни-агресора, приділить особливу увагу злочинам проти українських дітей. 461 дитина загинула. 927 – поранені. Близько 14 тисяч – примусово депортовані. Це лише офіційно підтверджена та верифікована інформація, яку мають українські правоохоронні органи станом на сьогодні. Кожен, хто повинен в злочинах проти дитинства – безвідносно, військових чи цивільних, – буде покараний», — зазначила Юлія Свириденко.

До цього санкційного списку потрапили 116 фізичних та юридичних осіб. Зокрема, керівники регіонів, до яких переважно спрямовуються насильно вивезені громадяни України та їхні діти: голова уряду Республіки Якутія (Саха) Андрій Тарасенко, Міністр уряду Московської області В’ячеслав Духін, перший віцегубернатор Приморського краю Віра Щербина тощо. А також представники т. зв. «оперативного штабу» створеного відповідно до розпорядження губернатора Ростовської області з метою проведення примусової «евакуації» громадян України на територію Ростовської області. Під санкції потрапили директор Департаменту державної політики у сфері захисту прав дітей міністерства освіти російської федерації Лариса Фальковська, уповноважені з прав дитини в низці регіонів рф, безпосередньо причетні до порушення прав українських дітей. Та т. зв. «благодійні організації», що беруть активну участь в організації депортації українців.

Окрім того, Указом Президента введено в дію санкції проти чотирьох представників російської федерації в Міжнародному олімпійському комітеті та проти 164 фізичних та 85 юридичних осіб, пов’язаних із засновником «ПВК Вагнера» Євгеном Пригожиним. 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ