Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна виділить понад 130 млн грн для запобігання закриття шахт на Луганщині

Уряд виділить кошти на проведення заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню техногенної катастрофи у зв’язку із затопленням шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області, - Еспресо.

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш зауважив, що розпорядження допоможе врегулювати не тільки проблему техногенної катастрофи й продовження функціонування вугільної галузі, але й низку соціальних, економічних та політичних питань.

"Майже протягом двох років Російська Федерація навмисно блокувала відкачування води на шахтах, які знаходяться на окупованій території Луганської області. При цьому експерти з Німеччини декілька разів намагалися обстежити затоплені шахти, та їх зусилля блокувалися окупаційною владою. Перш за все мова йде про близько 5 тисяч гірників і до 20 тисяч членів родин шахтарів, яких РФ намагається використовувати у гібридній війні проти України", - заявив Черниш.

Він також зазначив, що подібна ситуація може в подальшому загостритись на шахті "Юнком".

У результаті, виділення коштів у розмірі 131 млн гривень допоможе уникнути не тільки техногенно-екологічної катастрофи на сході України, а ще й серйозних соціально-економічних наслідків, зокрема, аварійного закриття шахт на підконтрольній території.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ